Viktig information till våra kunder: Vi ringer inte och ber dig logga in med ditt Bank-ID eller uppge andra personliga uppgifter. Lämna aldrig ut dina koder eller lösenordsuppgifter.

Bixia logo
Meny

Elavtal, tillval och flexibilitetstjänster för företag

Liten förbrukning

  • Upp till 200 000 kWh/år
  • T ex mindre BRF:er, butiker och restauranger
  • Alltid 100 % förnybar el – oavsett elavtal

Medelstor förbrukning

  • Mellan 200 000 kWh – 20 GWh/år
  • T ex jordbruk, tillverkningsindustrier och större BRF:er
  • Smarta energi- och flexibilitetslösningar

Stor förbrukning

  • Över 20 GWh/år
  • T ex sågverk, gjuterier och kyl- och fryslager
  • Smarta energi- och flexibilitetslösningar

Utnyttja dina resursers fulla potential

Genom att vara flexibel med din elförbrukning eller produktion under kortare stunder får du som flexleverantör betalt för att stå redo med dina flexibla resurser – oavsett om du behöver agera eller inte.

Elavtal för sågverk

Ett samarbete med Bixia är så mycket mer än ett fördelaktigt elavtal och redan idag hjälper vi sågverk att navigera på elmarknaden. Läs mer om vårt samarbete med Sågtjänst i Syd och hur vi kan hjälpa just ditt företag.

Nyheter

2024-05-15

Vårflod och värme får elpriset att dippa

Vårflod och värme får elpriset att dippa

Aprils lynniga väder fick timpriset på el att åka berg- och dalbana. Maj blir betydligt stabilare med ett elpris som väntas landa på runt 30 öre per kWh i system, enligt elbolaget Bixias prognos. Förklaringen ligger i kombinationen vårflod och varmare väder.

Nu börjar vårfloden komma i gång, vilket får vattenkraften att öka, samtidigt som mer kärnkraft är i drift efter utfört underhållsarbete i april. Kombinerat med högre temperaturer och minskade uppvärmningsbehov blir resultatet fallande elpriser i maj. – Värme och lägre förbrukning i kombination med mer elproduktion får elpriserna i maj att sjunka till runt 30 öre per kilowattimme i snitt. Det är ungefär samma nivå som i fjol, men klart lägre för elområde 4. För första gången sedan sommaren 2021 har vi normala jämförelsetal, vilket beror på att bränslepriserna ligger på en hyfsat stabil nivå, säger Johan Sigvardsson, elprisanalytiker på Bixia. Innevarande vecka kan högtrycket och sommarvärmen i både Sverige och Europa, med temperaturer på 4–5 grader över normalt, leda till att elpriserna faller ännu mer, ända ner till 10-15 öre per KWh. Stabilare priser än i april Elpriserna i maj blir betydligt stabilare än i april, då det turbulenta aprilvädret skapade stor volatilitet. I södra Sverige toppade timpriset på 2,10 kronor per kWh den 23 april då det var tre grader kallare än normalt. Elpriset bottnade på – 63 öre per kWh den 14 april, då det var 4 grader varmare och kraftfull solkraft och stark vind i Tyskland spillde över på svenska elpriser. I snitt landade elpriset i april på 57 öre per KWh. – April är alltid en nyckfull månad och i år har vädret pendlat mellan iskyla och mildare väder flera gånger, vilket gett både toppar och dalar i elpriset samt även gjort att vårfloden, som fyller på vattenmagasinen, fördröjts, säger Johan Sigvardsson, elprisanalytiker på Bixia. För mer information kontakta: Presskontakt Bixia, vid frågor om elpriser och elmarknad dagtid, 0723-80 40 40 Presskontakt Bixia, 013-20 91 40Läs mer

2024-05-07

Jönköping Energi blir ny aktör på balansmarknaden

2024-04-10

Elpriset fortsätter att sjunka – halverade priser i april jämfört med 2023

Senaste nytt

Vida köper el från solcellspark i södra Sverige

I Sölvesborg i Blekinge ligger en av Sveriges största solcellsparker – Hörby. Sedan hösten år 2023 köper sågverkskoncernen Vida solelen från oss på Bixia.

Hasopor är flexleverantör och stabiliserar elnätet

Skumglastillverkaren Hasopor får betalt för att bidra till ett stabilare elnät. Här berättar vd Daniel Ellison hur de gjorde för att bli flexleverantör och vad det innebär för verksamheten.

Energistation på Kolmården sprider kunskap om förnybar el

Tillsammans med Bixia har Kolmårdens djurpark tagit fram en energistation där parkens besökare får lära sig om fördelarna med solenergi och vikten av att välja förnybar el.