Låt oss ta vara på naturens krafter tillsammans


Visst kan vi som elbolag göra skillnad. Men för att öka andelen el från förnybara energikällor måste vi alla hjälpa till. Ingen kan bidra med allt, men alla kan bidra med något.

Teckna elavtal från naturens förnybara krafter!

Hos oss får du bara el från förnybara källor och Bixia Miljöfond ingår i alla avtal. Vill du också göra ett elval som förändrar? Välj Bixia! Fyll i dina uppgifter här så ringer vi upp dig, eller teckna avtal direkt här direkt.

 


Det här gör vi

På Bixia vill vi göra skillnad för klimatet genom satsningar på förnybar energi från sol, vind och vatten. Därför älskar vi alla väder.

Som kund hos oss bidrar du automatiskt till mer förnybar el genom Bixia Miljöfond som gynnar utvecklingen av mer närproducerad, förnybar el från sol, vind, vatten och biomassa.

Redan idag är vi ett av de elbolag i Norden som köper in mest el från närproducerade, förnybara energikällor och alla våra privatkunder får enbart förnybar el. Genom att välja Bixia som din leverantör har du alltså garanterat gjort en insats.

Vi driver en rad olika projekt för ökad vindkraftsproduktion och erbjuder aktier i vårt vindskraftbolag. På så sätt kan vi tillsammans öka den förnybara energiproduktionen.

Vi erbjuder också solcellspaket som gör det möjligt för villaägare att producera sin egen el och på så vis minska sina elkostnader och samtidigt göra en god gärning för klimatet.

Dessutom har vi tillsammans med våra ägarbolag satt upp över 30 laddstolpar för att främja användningen av elbilar. Och det är bara början.

Vad kan du göra?

Ditt främsta bidrag är självklart att använda den energi du köper på ett effektivt sätt. Här får du konkreta tips på vad du kan göra. Du bidrar också genom att välja ett elbolag som 
aktivt arbetar för att öka andelen el från förnybara energikällor. Som vi. Och vill du, kan du bidra till din egen elförsörjning genom att exempelvis skaffa solpaneler eller investera i vindkraft.  
Följ med på resan och gör ett elval som förändrar.

Läs mer om:
Vindenergi
Solenergi
Vattenenergi
Närproducenter

Solros